Ja sa už nikdy nenaučím plávať…
Ja sa už nikdy nenaučím plávať…
   15/01/2022     Plávanie
Ja sa už nikdy nenaučím plávať…

Túto vetu si určite povedalo mnoho dospelých. Ale nie je to pravda. Platí, že deti sa všetko dokážu naučiť oveľa rýchlejšie, ale dospelí pri troche vytrvalosti dokážu prekvapiť a prekonať sami seba.

Nechceme tu vytvárať dokonalý a jednoduchý svet bez prekážok. Chceme osloviť širokú masu úplne bežných ľudí, môžeme napísať až bežne nedokonalých ľudí. Dnes sa na každom kroku, v každej televízii, v novinách, na sociálnych sieťach, pozeráme len na dokonalé tváre a postavy. Toto v nás môže evokovať pocit, že my nie sme dostatočne silní a nemáme na to energiu, aby sme sa im čo i len priblížili.

Na druhú stranu je potrebné položiť si otázky o svojej motivácii. Prečo by som to mal robiť? Prečo chcem byť ako niekto druhý? Prečo chcem byť iný? Prečo nechcem zostať sám sebou?

Lenže byť sám sebou znamená dokázať veci, ktoré by sme za normálnych okolností nedokázali a čím viac sa budeme pozerať na svet okolo seba a jeho dokonalosť, tým menej budeme mať snahu niečo robiť pre seba

Ale poďme späť k plávaniu. Kedy je ideálne začať s plávaním? Odpoveď je jednoduchá. Ihneď. Za normálnych okolností by ste si hneď teraz zbalili plavky, okuliare, čiapku, uterák a išli na plaváreň. Ale tu je ďalšia otázka…

 

via GIPHY

Prídete tam a spýtate sa, ako vlastne začať. 

Tejto téme sa určite budeme v budúcnosti venovať, pretože nie je začať ako začať.

Dnes, či už chcete behať, cvičiť alebo plávať, je dôležité akúkoľvek činnosť vykonávať správne. Pri plávaní tomu hovoríme správne technicky plávať. Je to dôležité pre zdravie, ako prevencia pred zranením a v neposlednom rade aj preto, aby sme mali z plávania radosť. Pri správnej technike dosiahneme rýchlejšie progres a hlavne, zvlášť pri amatéroch, sa vyhneme zraneniam, ktoré nás môžu opäť zastaviť.

Presadzujeme názor, že aspoň na začiatku by ste si mali nájsť trénera. Trénera, ktorý vás bude rešpektovať ako individualitu a bude to práve ten človek, čo vám dodá silu vydržať. Trénera, ktorý pôjde s vami do vody a trpezlivo vás povedie krok za krokom.

Verte či nie, ale našimi rukami prešlo mnoho ľudí, ktorí sa báli vody, a dnes si nevedia predstaviť týždeň bez toho, aby nenavštívili bazén.

Mohlo sa vám zdať, že naše blogy sú napísané veľmi jednoducho. Ale presne touto cestou chceme ísť.

Komentáre

Prihláste alebo sa registrujte, aby ste mohli pridať komentár